Még annak idején Bánhegyi Béla hatalmas meglepetésemre megkeresett engem egy akkor éppen készülőfélben lévő projektjével, az Interkozmosszal kapcsolatban, amelyben Szőke András főszerepet vállal. Egy kisebb szösszenet is helyet kapott akkor a blogon, ám a rendező úr ismét jelentkezett, konkrétan egy jó kis sajtóanyaggal. A továbbiakban ebből olvashattok pár részletet.

Névtelen.jpg

Az anyagból kiderül, hogy az Interkozmosz forgatása azért szünetelt egy ideig, mivel a stáb nem kapott belső forgatási engedélyt Űrtávközlési Földi Állomás területére, ezért még az is kérdésessé vált, hogy egyáltalán Magyarországon kerül-e a film leforgatásra. Ennek hatására Bánhegyi úgy döntött, hogy megtartják a film eredeti helyszíneit, és részben mellőzvén a fantasztikumot, magára az emberre fókuszálnak.

A történetet inkább nem alakítgatom át, hanem szószerint idézném:

A sztori szerint a film főhőse Bandi (Szőke András) megszállott sci-fi rajongó aki magányosan éli
mindennapjait egy kis magyar faluban, elektronikai eszközök maszek javításából tartva fenn magát.
Gyerekkora óta gyűjt mindent ami az űrkutatással, csillagászattal és a tudományos fantasztikummal
kapcsolatos, ám rajongása elképesztő méreteket kezd ölteni amikor 15 éves korában a falu mellett
megépítik az ország egyetlen űrtávközlési földi állomását. Rögeszméjévé válik, hogy az állomás
földönkívüli adásokat fogad és továbbít, ezért legnagyobb vágya, hogy egyszer bejusson az
objektumba. 35 év, számtalan kérelem és próbálkozás ellenére sem jár sikerrel, de lelkesedése
töretlen. A filmnek köszönhetően nyomon követhetjük Bandi egy vasárnapját, ezáltal megismerve
egyéni látásmódját és zárt világát is: szokatlan rutinjait, döbbenetes mennyiségű
relikviagyűjteményét, a plébánián berendezett rádióadóját, és 7 lakattal őrzött titkos szobáját.

Bánhegyiék továbbá az elkészült alkotást jövőre szeretnék megjelentetni nemzetközi kultúrális és filmes fesztiválokon, televiziós csatornákon, valamint a legnépszerűbb videómegosztó portálon.
Az Indiegogo kampány keretein belül az Interkozmosz logója és háttérképe ingyenesen letölthető, de természetesen a készítők elfogadnak 10$-tól egészen 100$-ig terjedő támogatásokat, amit a srácok különböző formában honorálnak a támogatók számára. (letölthető soundtrack, plakát, támogató nevének feltüntetése a stáblistán, …). (Támogatni a filmet ezen a linken lehet.)

Emellett az interkozmosz.com domain cím lefoglalása megtörtént, a készítők az ősz folyamán itt szeretnék elindítani informatív weboldalukat, amely többek között tartalmazná például a főhős teljes relikviagyűjteményének listáját is.

A film hanganyagáról annyit már tudni lehet, hogy az ambient és space/synth music jegyében fogan,
többek között analóg szintetizátorok felhasználásával Bánhegyi Béla és a The Outsiders
prezentálásában. Az Interkozmosz nyitánya (Ghostwalk) nemrég Angliában, Terry Hawke
rádióműsorában, a Chill Out Sessions-ben debütált.

Interkozmosz-media.jpg

Az alacsony költségvetés véleményem szerint teljesen másodlagos, ugyanis a Hollywood-i blockbusterek már bizonyították, hogy rengeteg pénzből is lehet hulladékot csinálni. Ám az Interkozmosz esetében már csak az anyaghoz mellékelt kreatív is ennek ellenkezőjéről tanúskodik, ugyanis a Fehér Zoltán által, Bánhegyi közreműködésével készített kép maximálisan tükrözi a minőséget, hangulatában és stílusában pedig azt a hőskorszakot idézi meg amikor még hagyományos, kézzel festett plakátok készültek a filmekhez.

Tekintve, hogy sci-fi rajongóról még nem készült film az alkotók a hamarosan induló nemzetközi 
előpromóció kapcsán nagy érdeklődésre számítanak. Trailer decemberben, míg maga a film februárban kerül bemutatásra.

Imádom látni, mikor egy tehetséges magyar csapat szinte kizárólag önerőből megvalósítja az álmait, úgy, hogy mellette még valami színvonalasat is ad a közönségnek. Természetesen még nem láttam a filmet, de biztos vagyok benne, hogy az Interkozmoszba fektetett idő és energia maradéktalanul meg fog térülni. Tűkön ülve várom a bemutatót srácok, nagyon drukkolok, drukkolunk a sikeretekért!

Támogatási lehetőségért és további információkért kattints ide.

Török Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://film-mania.blog.hu/api/trackback/id/tr1005448010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása