Blade468 2014.04.07. 18:18

I'll be back

Van még itt valaki? Nos, ha valahol, még ha kimondatlanul is, de elhangzott egy igenleges válasz, akkor már elmondhatja magáról az illető, hogy többet foglalkozott a bloggal az elmúlt időkben, mint én. Nincs különösebb kifogásom, őszinte leszek: azt az időt, amit még régebben a cikkírásnak szenteltem, azt továbbra is ezzel a -számomra- remek hobbival töltöm, egy különbség viszont van, hogy ezek a bizonyos cikkek már mind a FilmMagazin digitális lapjain kerülnek publikálásra. A Magazinos cikkek mellett pedig leginkább energia hiányában nem tudom rászánni magam a blog szerkesztésére, azonban nem tétlenkedek így sem.
Nyáron mindenképpen visszatérek, ugyanis a filmnézést semmilyen tekintetben sem hanyagolom el, igaz ami igaz, moziba idén eddig kétszer jutottam el. Ám az itthoni mozizás továbbra is egy szent rituálé (főleg ha az ember nagyobbnál nagyobb klasszikusokat választ szórakozásul), szóval a nyár folyamán lesz miről írni.

Addig is, a FilmMagazin pörög ezerrel, szóval irány a CineStar oldala, csekkoljátok a legfrissebb híreket, kritikákat (köztük megtalálhatóak az általam szerzettek is, amik olykor hamarabb kerülnek publikálásra, mint maga a Magazin) és természetesen a minden hónapban megjelenő magazin legújabb számát is. Addig is mindenkinek kemény ám eredményes tanulást/munkát, kellemes filmnézést és egyéb jóságokat kívánok, nyáron pedig visszatérek!

U.i.: ráadásnak hoztam Nektek pár promóképet a blogon már beharangozott Bánhegyi Béla által rendezett magyar rövidfilmről, az Interkozmoszról. Néhány héten belül pedig már az előzetest is megnézhetitek.
Interkozmosz-media-snapshot5.jpg

Interkozmosz-media-snapshot1.jpg

Interkozmosz-media-snapshot7.jpg

Interkozmosz-media-snapshot6.jpg

Interkozmosz-media-snapshot3.jpg

Interkozmosz-media-snapshot4.jpg

A hagyományaink szerint decemberben az előre-, míg januárban a visszatekintés kapja a főszerepet, úgyhogy ennek szellemében most is elkészítettük grandiózus évértékelésünket. Az anyag ezúttal 24 oldalon terpeszkedik, és a CineStar, valamint a FilmMagazin munkatársainak a meglátásait tartalmazza, de kíváncsiak vagyunk a Ti véleményetekre is, úgyhogy arra kérünk mindenkit: szavazzon a CineStar weboldalán az általa legjobbnak tartott filmekre.

Más szempontból is különleges lett a januári szám, hiszen végre olyan anyagot publikálhatunk, ami Magyarországon sehol máshol nem jelent még meg, és jelenlegi tudásunk szerint nem is fog. Természetesen a már beharangozott Sophie Nélisse interjúról van szó, melyet magyar nyelven csak nálunk olvashattok.

CineStar panel: http://cinestar.hu/cikk/megjelent-a-januari-filmmagazin

Az újság flash változatban elérhető a http://issuu.com/alien0401/docs/2014janu__r oldalon.

Táblagépekre ajánlott verzió:http://tablamagazin.hu/webreader//filmmagazin/filmmagazin_2014_januar

Tartalom:
Háttér: Ilyen volt 2013, Amerikai botrány, A könyvtolvaj, Beszélgetés Sophie Nélisse színésznővel
Kritika: Amerikai botrány, 12 év rabszolgaság, Csodabogarak - Az elveszett hangyák völgye, Világvége, Behálózva, Franciadrazsék avagy francia Borat robbantani Eiffel-torony!, Jack Ryan: Árnyékügynök, A futurológiai kongresszus, MARS Az utolsó napok, Vágyak szerelmesei, Philomena - Hatértalan szeretet, 47 Ronin, Elpuskázva, A Wall Street farkasa, Walter Mitty titkos élete
Sorozat: Sherlock
Filmklasszikus: Casino

2013-ban szinte pontosan annyi filmet ültem végig, mint amennyit egy évvel előtte, tehát borzasztóan keveset. Nem tudom, hogy ez minek tudható be, de két nappal ezelőtt pontosan ugyanannyin állt a számláló mint anno (65), így december utolsó napjára még beiktattam két filmet, csak hogy elmondhassam: javuló tendenciát mutatok!

Gondolkodtam azon, hogy egy toplista szerűséget is összeállítok, de őszintén szólva nem érzem úgy, hogy sok értelme lenne, mivel 2013-ban rengeteg olyan filmre nem sikerült eljutnom, amik úgy vélem könnyen változtathatnának a sorrenden, szóval innentől kezdve a teljes szubjektivitás fog uralkodni a poszt felett. Amit még fontos (már amennyire egy ilyen bejegyzésen belül bármi is fontos lehet) elmondanom, hogy a listában csak azok a filmek szerepelnek, amiket abszolút először láttam. Ennek pontos okát nem tudom megindokolni, tavaly is így kezdtem el, a felállás pedig idén sem változott, habár akkor az a 67-es szám bőven több lenne.

Idén megnézett filmek: 67
Ebből moziban látottak: 33

Kezdjük a pozitív oldallal, amiből már csak azért is több jutott ki mint a negatívból, mivel ha a tehetem főleg olyan filmekre szánok időt, amik vélhetően nem a brutálfos negatív élményeket gyarapítják (nem zárom ki, hogy egyszer majd rákapok a trash- és hasonló filmek világára). Tehát idén négy olyan mű érdemelte ki nálam a 10/10-es pontszámot, amik számomra abszolút a "tökéletes film" fogalmát merítik ki, más-más kategóriákban. Ebből három már öreg róka, és a klasszikusok csapatát erősítik, név szerint: Schindler listája, Harcosok Klubja és a Tizenkét dühös ember. Majd hozzájuk csatlakozott a számomra legnagyobb 2013 legnagyobbja, a legkirályabb, a legfelejthetetlenebb Rush - Hajsza a győzelemért c. remekmű. Szégyenkezem, hogy az év filmjéről még mindig nem sikerült cikket írnom, de talán ez addig fog húzódni, amíg újra fel nem tudom frissíteni a Ron Howard által vászonra vitt Lauda vs. Hunt párbaj minden fenomenális percét. Emellett számos 8-as vagy annál erősebb osztályzatú film is volt, amik közül egyszerűen Martin Scorsese mindegyikjét kiemelném, nem csak az általam tavaly látottakat, hanem a rendező úr komplett munkásságát. Zseni. Emellett hatalmas meglepetés volt, hogy Michael Bay az Armageddon után valami olyat tett le az asztalra, ami bőven az átlagosnál jobban teljesített. Gondolom kitaláltátok már, hogy a Pain and Gain-ről van szó, aminek minden perce olyannyira szórakoztatott, hogy sokáig az év filmje címet bitorolta nálam (persze utána beindultak a dolgok). Kaptunk még egy ütős kis Gravitációt, egy számomra hiánypótló Byzantiumot és Melissa McCarthy felejthetetlen alakításának köszönhetően egy pokolian vicces Női szerveket. Brad Pitt és a Moneyball, vagy Ryan Gosling és a Drive. Nehéz kérdés, legyen mindkettő. Persze a jók névsora itt még közel sem ér véget, de megemlítésre talán ennyi elég volt, most pedig evezzünk át a Szörnyek tengerére sötétebb vizekre.

Nem, nem tévedtél el, továbbra is filmekről van szó, nem pedig a száguldócirkuszról

Nehéz eldönteni, hogy a következő "alkotások" közül melyek voltak úgymond papírforma eredmények, vagy sokkal inkább csalódások, de az biztos, hogy itt is voltak páran. Will Smith fia nem matchboxot, hanem egy nyári blockbustert kapott születésnapjára, így a Föld után személyében egy kifejezetten unalmas, gagyi és teljesen súlytalan filmet ismerhettünk meg, ami után jogosan érezzük meglopva magunkat. Számomra szintén egy hatalmas pofáraesés volt a Gengszterosztag. Lehet, hogy sokan most a bicskájukat nyitogatják, de hogy nálam az a film nagyon célt tévesztett, az tuti, pedig én odavagyok a gengszter témáért... Ide vehetném még a Marvel képregények adaptációt is, de az a passzív utálat ami bennem lakozik irántuk így is elég bűntudatot kelt bennem. Ám a DC-vel már más a helyzet, emellett Zack Snyder és Christopher Nolan is elég közel áll a szívemhez -na jó, csak az utóbbi-, így nyugodtan állíthatom, hogy a 2013 legnagyobb csalódása -főleg a bitang jó trailerek után- egyértelműen a Superman reboot, Az acélember volt. Ami még hatalmas űrt hagyott bennem, az nem volt más, mint a Kick/Ass 2, ami habár önmagában nem kifejezetten rossz film, az első rész fényében egész egyszerűen elkeserít, hogy egy szám híjján ugyanazt a címet viseli a két adaptáció (most jut eszembe, hogy nem is minden Marvel képregényt utálok nem szeretek.).

Nem húzom tovább az időt, lehetne még beszélni bőven a tavalyi évről, de a már más helyeken is megszokott lista egyszerűbb és sokatmondóbb is. A 2013-ban látott filmjeim átlagpontszáma durván 7,4, ami sokkal inkább arra vezethető vissza, hogy (egyelőre) kerülöm a rosszabbakat, mintsem hogy olyan lágy szívem lenne. Tehát a "Tovább" után következzen az elég rövidke listám! (Pirossal jelölve a moziban látott filmek)

Elképesztő, hogy megint itt az év vége, hiszen mintha csak tegnap lett volna, hogy az év első számát tervezgettük, ma meg már 2013 utolsó főszerkesztői bevezetőjét írom. Persze olyan hajtás mellett, mint amilyen a FilmMagazin lapszámainak az elkészítése során lenni szokott, nem is csoda, ha gyorsan repül az idő… 2013 egyébként elég meghatározó esztendő lett a magazin életében, hiszen egyrészt meghívást kaptunk a Táblamagazin nagyszerű kiadványai közé, másrészt pedig a „székhelyünket” át-helyezhettük Magyarország egyik legolvasottabb filmes portáljára, a www.cinestar.hu-ra. Mindkét együttműködés gyümölcsözőnek bizonyult az elmúlt hónapokban, szóval nagyon remélem, hogy még hosszú éveken keresztül lesz lehetőségünk együtt dolgozni a fent említett site-ok képviselőivel.

Főszerkesztőnk szavainál nehezen tudtam volna jobban megfogalmazni, amit jómagam is érzek a 2013-as évvel kapcsolatban. Habár a blog mostanában enyhén szólva hibernált státuszban van, mégsincs annyira bűntudatom, mivel hónapról-hónapra én is hozzátettem a magamét, hogy -túlzás nélkül mondhatom- Magyarország egyik legszínvonalasabb filmekkel foglalkozó magazinját juttassuk el Hozzátok. Hihetetlen, de már több mint egy éve írok a Magazinnak és őszintén mondhatom, egyre jobban élvezem. Emellett hatalmas lépés volt számunkra, hogy megadatott a lehetőség a CineStar-ral való közös munkára, ami remélhetőleg még jó hosszú ideig folytatódni fog. Szóval ezúton is szeretném megköszönni mind a FilmMagazin-, mind a CineStar teljes szerkesztőségének az egész éves, szinte tökéletes összhangban működő munkáját, és szeretnék mindkét, valójában már egy nagy egységes csapat nevében kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánni minden kedves olvasónknak, akik reméljük jövőre is velünk tartanak Hollywood verbális ostromlásában. Az év hátralévő napjaiban még kétszer szándékozom jelentkezni: egy nagy évvégi összegző poszt keretein belül, és rögtön ezzel kapcsolatos a másik alkalom is, ugyanis még tartozom a számomra toronymagasan legjobb 2013-as film kritikájával. Szóval stay tuned!

CineStar panel: http://cinestar.hu/cikk/megjelent-a-decemberi-filmmagazin

Az újság flash változatban elérhető:a http://tablamagazin.hu/webreader//filmmagazin/filmmagazin_2013_december oldalon.

Tartalom:
Háttér: 2014 legjobban várt filmjei, 47 Ronin, Walter Mitty titkos élete, A Wall Street farkasa
Portré: Leonardo DiCaprio
Kritika: A Hobbit - Smaug pusztasága, Az Éhezők Viadala: Futótűz, Fordulópont, Coming Out, Jégvarázs, Dom Hemingway, Exek és szeretők, Bízz a szerelemben, A komornyik
Sorozat: Dracula
Filmklasszikus: Apokalipszis most

Török Tamás

 

E hónapra annyi tartalom jutott a magazinba, hogy egész egyszerűen lusta vagyok összeírni. Rendhagyó módon nem egy, hanem két borítóval jelentkezünk, az elsőn Loki pózol egy szépet, ezzel a Marvel rajongóknak kedveskedünk egy kicsit, ám az önjelölt Kiválasztottak se búsoljanak, ugyanis a második borítón nem más, mint a lángra lobbant lány, Katniss Everdeen kapott helyet. A Thor 6 oldalas kritikája mellett egy szintén ilyen hosszú Éhezők Viadala: Futótűz háttércikkel is szolgálunk, amihez hozzátársul az általam írt - a blogon már szerepelt ilyen, témájában, ám minőségében közel sem hasonló cikk - Éhezők Viadala könyv-trilógia bemutató, vagy inkább vélemény egy rajongó tollából. A Phillips kapitány, A Jogász és a Végjáték mellett tőlem utoljára olvashattok filmklasszikusokkal foglalkozó cikket az évben, ami novemberben nem volt más, mint John Carpenter zseniális horrorja, A dolog. Emellett a számban elolvasható még a rövid véleményem a Carrie 2013-as feldolgozásáról, amiről az év vége előtt egy kicsit bővebben is szeretnék majd még beszélni a blogon. (LeszittmégGravityRushThoréstalánegykisDonJonis)


CineStar panel: http://cinestar.hu/cikk/megjelent-a-novemberi-filmmagazin

Az újság Loki-s címlappal elérhető a http://issuu.com/alien0401/docs/2013november2 oldalon.

Az újság Katniss-es címlappal elérhető ahttp://tablamagazin.hu/webreader//filmmagazin/filmmagazin_2013_november oldalon

Tartalom:
Háttér: Hírek, A komornyik, Phillips kapitány, Az Éhezők Viadala - Futótűz, Az Éhezők Viadala könyvek 
Kritika: Thor - Sötét világ, Végjáték, Phillips kapitány, A jogász, Isteni műszak, Avatar 4DX, Last Vegas, Szupercella, Frances Ha, Carrie, Machete gyilkol, Insidious - A gonosz háza 
Sorozat: The Walking Dead, The Originals 
Filmklasszikus: A dolog

Kevés számomra izgalmasabb történelmi korszakot tudnék felsorolni, mint az amerikai hatvanas évek. Hihetetlen az a hangulat, ami belengte azokat az időket, persze ma már csak képeken, filmeken és videojátékokon keresztül van lehetőség ezt megtapasztalni. Pont a téma kimeríthetetlensége miatt érdekes számomra, hogy arányaiban milyen kevesen nyúlnak a gengszterekhez, mint alapötlet. Habár Martin Scorsese munkássága igen megosztó, azt senki nem tagadhatja, hogy a Nagymenők minden idők egyik legjobb gengszterfilmje.

Itt az ehavi FilmMagazin, ám mielőtt belemennénk a részletekbe, tartozok egy "vallomással". Az elmúlt időben alaposan megcsappant az igazán friss cikkek száma a blogon, és most hivatkozhatnék időhiányra, de az az igazság, hogy mivel többnyire amikor eljutok moziba, akkor olyan filmeket nézek meg, melyek kritikája először a magazinban lesz csak olvasható. Ez mindaddig nem jelentett problémát, amíg havonta több filmet is megtudtam nézni (nyáron, mondjuk), ám mivel ezek az idők egy darabig elmúltak, meg is látszik a cikkek számán. Valójában ez ellen nem nagyon tudok mit tenni, ám azért igyekszek még ilyenkor is életben tartani a blogot.
Gravitáció (hamarosan a blogon is), Don Jon, Fogságban, A nyár királyai. Avagy csak pár cím az ehavi felhozatalból, melyek részletes kritikáját ide kattintván el is olvashatjátok a FilmMagazin legújabb, októberi számában. A szokásos filmklasszikusom mellett, -ami most nem más volt, mint Stanley Kubrick időtlen klasszikusa, a 2001-Űrodüsszeia-elolvashatjátok az elmúlt évek szerintem egyik legfelemásabb végeredményű filmjét, az Iron Sky-t. Őszintén szólva a film nem nevezhető kifejezetten jónak, én valamiért mégis szeretem. Hogy miért, az talán kiderülhet a cikkben.

CineStar panel: http://cinestar.hu/cikk/megjelent-a-szeptemberi-filmmagazin

Táblagépekre ajánlott verzió: http://tablamagazin.hu/webreader//filmmagazin/filmmagazin_2013_oktober

Tartalom
Háttér: Hírek, Machete gyilkol, Carrie, Isteni műszak, Turbó
Kritika: Gravitáció, Fogságban, Időről időre, Itt a vége, Don Jon, A nyár királyai, Iron Sky, Vérmesék, A kelet, A háború császára
Portré: Alfonso Cuarón
Sorozat: Kemény motorosok, Agents of S.H.I.E.L.D.
Filmklasszikus: 2001 - Űrodüsszeia

"Valaki azt írta egyszer, a pokol az értelem tehetetlensége."

1980- Az egyik kedvenc filmtörténelmi időszakom. Lehet, hogy ez így meglepően hangzik, de ezekben az időkben rengeteg olyan film született, amelyekre a mai napig iránymutatóként tekint számos rendező. Innovatív ötletek, újszerű látványvilág vagy egy lehengerlő történet. A szakasz is egy ilyen film, ami viszont egy teljesen más erény miatt maradt emlékezetes.

Életkoromból adódóan számomra elég ritka, hogy egy 60-as évek elején készült film az első perctől kezdve lekösse a figyelmemet és képes legyen magába szippantani. Értelemszerűen nem ebbe a filmkészítési korba születtem bele, így önkéntelenül is, de teljesen mások az alapvető elvárásaim, mint ami ötven évvel ezelőtt mérvadó volt. A nagy szökést azonban méltán tartják az egyik legnagyobb filmklasszikusnak, ugyanis még a mai modern elvárásoknak is maximálisan megfelel. Nem hiába, a filmezés időtlen.

Semmi sem szolgáltathat jobb alapot egy film számára, mint egy, már a való életben is megtörtént esemény, s ezen események közül, a háború gyakorta kiemelkedik. Számos film dolgozta már fel a második világháború borzalmas eseményeit, azonban a Schindler listája messze kiemelkedik, még egy ilyen erős mezőnyből is.

(Igen, már ez a cikkem is olvasható volt korábban a blogon közvetett formában, de úgy érzem, hogy ezek a klasszikusok megérdemlik a "külön figyelmet" is.)

Tizenkét dühös ember

Az emberek többsége valószínűleg azt mondaná, hogy nem lehet egy fordulatos, izgalmas és elgondolkodtató filmet készíteni egy olyan történetről, melyben tizenkét ember, jelen esetükben egy esküdtszék órákon keresztül vitázik. 1957-ben Sidney Lumet bebizonyította, hogy tévednek.

Az ember a "A kötél" c. film hallatán már a felvezetőben is rögtön a cselekményt és a fantasztikus párbeszédeket ecsetelné, annak ellenére, hogy valamivel el kell indítani a cikket. Egyáltalán nem túlzok, ha Alfred Hitchcock alkotását minden idők egyik legnagyobb klasszikusának nevezem, ezzel együtt pedig az egyik személyes kedvencem. Életszerű karakterek, lebilincselő történet, szívig hatoló dialógusok és technikai bravúrok. Ezek jellemzik Hitchcock '48-as mesterművét.

Nyugodt szível állíthatom, hogy szeptemberben minden lehetséges témát kiveséztünk a magazinnál. Az exklúzív háttércikkek mellett a szerkesztőséget alaposan megosztotta a Ben Affleck alias az új Batman ügy, emellett a blogon már olvasható „feliratos filmeket a mozikba” cikkem is olvasható, szintén kiegészítve pár szerkesztőtársam véleményével. Ami a saját részemet illeti még, Denzel Washington új filmjéről, a 2 Kaliberről is írtam egy viszonylag hosszabb cikket. Ám amit én nagyon vártam, hogy már készen láthassam, az a Kötél Alfred Hitchocktól. Magasan az egyik kedvenc klasszikusom, hogy miért, azt a számban bővebben is kifejtettem. (Külön öröm számomra, hogy a cikk még egy speciális dizájnt is kapott, ami egyébként remekül sikerült.)

névtelen.JPG

CineStar panel: http://cinestar.hu/cikk/megjelent-a-szeptemberi-filmmagazin

Az újság flash formátumban elérhető a http://issuu.com/alien0401/docs/2013szeptember oldalon.

Táblagépekre ajánlott verzió:http://tablamagazin.hu/webreader//filmmagazin/filmmagazin_2013_szeptember

Tartalom
Háttér: Diana, Vakszerencse, Ben Affleck az új Batman - mit szólsz hozzá?, Szinkronos vagy feliratos filmek?, A csodálatos Pókember 2, Démonok között 
Kritika: Riddick, Hajsza a győzelemért, A bűn éjszakája, 2 kaliber, Démonok között, A szenvedély királya, A nagymester, Papás-babás, Blue Jasmine, Családi üzelmek 
Sorozat: 2013. őszi felhozatal 
Filmklasszikus: A kötél

Jó szórakozást!
(A 2 kaliber cikkem a továbbra kattintván elolvasható egyszerűsített formában is, viszont a Kötélnek egy külön posztot fogok szánni.)

*Életjel*

Classic-Movie-Stars-classic-movies-6990896-750-350.jpg

Nos, az utóbbi időben eléggé eltűntem. Ennek több oka is volt, de az egészet lerendezhetjük azzal, hogy lusta vagyok. Pontosabban voltam. Mentségemre szóljon, ez a nyár kicsit visszavetette a lelkesedésemet az idei évvel kapcsolatban, már ami a filmeket illeti. Ennek is volt azonban haszna. A blog indulásakor még az volt a célom, hogy többnyire klasszikusokról fogok írkálni, azon belül is az elhanyagolt, méltatlanul ismeretlen darabokat veszem célba, ám ahogy haladt előre a blog, az éppen moziba futó filmek minden mást kiszorítottak. Tény, hogy a FilmMagazinban havi egyszer átrágok egy-egy klasszikust, ám ez szörnyen kevés. Számomra mindenképp.

Ami az érdekes, hogy annak ellenére szorultak ki a "nagyöregek" a blog hatásköréből, hogy időm nagy részében bőven '90 előtti filmeket nézek. Ennek oka egyszerű: imádom őket, sokkal jobban, mint a mai produktumok többségét. Szóval a jövőben javítani szeretnék ezen a tendencián, és minimum egy 50-50 arányú egyensúlyt szeretnék tartani a friss és... kevésbé friss filmek között. (Arról már nem is beszélve, hogy pár, általam nagyra tartott sorozat is tervbe van véve.)

Ja, és nézzétek meg a Kick-Ass-t. A kettőt pedig ne, kerüljétek.

Nem túl erős ez a nyár filmek terén, de akár mondhatjuk azt is, hogy kifejezetten gyenge. Ennek ellenére a srácokkal egy újabb ütős számot hoztunk össze, amiben mindenki megfogja találni a számításait. Talán az fog legjobban örülni, aki szereti a kicsit szigorúbb kritikákat, ugyanis két 40%-os értékelés mellé még egy 5%-os is becsúszott, szóval augusztusban nem kegyelmeztünk a filmeknek. Nyílván az e havi számból mindenki a Kick-Ass 2-re és az Elysium - Zárt világra kíváncsi a leginkább, úgyhogy mi is kiemelt figyelmet szenteltünk az említett alkotásoknak. A Kick-Ass 2-ről 6 oldalas háttércikket és 2 oldalas kritikát, az Elysiumról pedig 7 oldalas kritikát olvashattok. A Percy Jackson kritikám mellett a szokásos klasszikus rovat sem maradhat el, melyben Martin Scorsese egyik legnagyobb klasszikus, a Dühöngő Bika kapott helyet.

Az újság flash formátumban elérhető a http://issuu.com/alien0401/docs/2013augusztus?workerAddress=ec2-50-19-131-81.compute-1.amazonaws.com oldalon.

Cinestar panel: http://cinestar.hu/cikk/megjelent-az-augusztusi-filmmagazin

Tartalom:
Háttér: Az elnök végveszélyben, Comic-Con 2013, Kick-Ass 2
Kritika: Elysium - Zárt világ, Percy Jackson - Szörnyek tengere, Kick-Ass 2, Byzantium, RED 2, Mielőtt éjfélt üt az óra, Vonzások, Csak Isten bocsáthat meg, Túl a fenyvesen, Pain & Gain, Farkas, A 42-es, R.I.P.D. - Szellemzsaruk, Nagyfiúk 2
Sorozat: Dexter 
Filmklasszikus: Dühöngő bika

augusztus.JPG